Les: Alternativ læringsarena, forsikringstips og årsmøte

IMG_4964 – Kopi

Margrethe Bjørnstad Furuli fortalte om sin alternative læringsarena på Lia-tunet for ungdomsskoleelever i Elverum, bak. Til venstre Brita Lill Olastuen og Randi Mælum.

Medlemmer i nettverket Inn på tunet fikk med seg opplevelser fra Lia-tunet i Elverum, forsikringstips og årsmøte lørdag 28. februar.

Margrethe Bjørnstad Furuli driver alternativ læringsarena for ungdomsskoleelever i Elverum ved bruket Lia-tunet. Her har Furuli bygd opp et eget tun, hvor ting fungerer i stor grad som i tidligere tider, det vil si at Lia-tunet ikke har innlagt vann og strøm, og utedo er den største selvfølge.

– At vi har valgt å bygge opp det slik, er det beste vi kunne gjøre pedagogisk sett, det blir ikke varmt uten å bære ved, smiler Furuli.

Tre dager i uka er det full aktivitet på tunet, med åtte plasser for ulike grupper av ungdomsskoleelever i Elverum.

Forsikringstips

IMG_4937 – Kopi

Birger Magnor fra Gjensidige ga nettverksmedlemmer forsikringstips for Inn på tunet-drift.

For Inn på tunet-drivere er det svært viktig å ha orden på forsikringer av ulike slag. Birger Magnor fra Gjensidige Forsikring holdt innlegg og ga medlemmer i nettverket forsikringsinformasjon. Han fortalte at Gjensidige har vært store på landbruk siden tidenes morgen for selskapet, det vil si gjennom 200 år, de har lang erfaring på feltet. Når det gjelder Inn på tunet har det kommet på nye behov, og Magnor fortalte at de har en egen ordning også innen Inn på tunet.

– Det er viktig at man tar høyde for mange ulike forhold, ikke minst at den største ressursen på gården er personene der. Det er viktig å tenke igjennom forsikringer på både folk, eiendom og andre produksjonsmidler, sa Magnor.

– Viktig å forebygge

IMG_4948 – Kopi

Randi Mælum, til høyre ledet årsmøte til nettverket Inn på tunet Hedmark.

Han sa at det er viktig at tilbydere tenker godt igjennom risiko og tegner avtaler for å sikre seg dersom noe skulle skje, det gjelder både sykeforsikring gjennom NAV, ulykkesforsikringer, avbrudd og ansvarforsikringer med mer.

– Sørg for at du får en god gjennomgang med en person som kan forsikringer, slik at du vet hva du har av muligheter, sa Magnor.

Han oppfordret ikke minst tilbyder til å tenke forebyggende tiltak.

– For oss er det naturligvis svært viktig å ha fokus på det forebyggende for å begrense skader i størst mulig grad, sa Magnor.

IMG_4994 – Kopi

Randi Mælum, til høyre fikk nålsydde votter som takk for sin innsats som styreleder i nettverket, Brita Lill Olastuen til venstre, ble ønsket lykke til som ny styreleder.

Ny styreleder

Nettverket avviklet også sitt årsmøte på Lia-tunet og Randi Mælum ble takket av som styreleder, mens Brita Lill Olastuen på Vestheim gård i Åsnes ble ønsket lykke til som ny styreleder av nettverket. Mer informasjon fra årsmøtet sendes direkte til medlemmene.

Tekst/foto: Anette Strand Sletmoen, prosjektleder nettverket Inn på tunet Hedmark

Reklamer