Les: Stor interesse for Inn på tunet på Tynset

IMG_4879 - Kopi

Bjørg Killingmo fortalte om sitt Inn på tunet-tilbud for personer med demens på Helblad, Tolga kommune.

Mange hadde ønske om å få mer kunnskap om Inn på tunet i Nord-Østerdal og deltok på det åpne møtet på Tynset. Inn på tunet-tilbud er velferdstjenester på gård, som innebærer en alternativ arena for omsorg, utvikling og læring for både ung og gammel.

30 personer deltok under Inn på tunet-møtet på Tynset torsdag kveld. Både kjøpergrupper og tilbydergruppa var godt representert på møtet, som ble arranger av kommuner i Nord-Østerdal i samarbeid med Fylkesmannen i Hedmark, Innovasjon Norge og nettverket Inn på tunet Hedmark.
Se møteprogrammet her.

Se bilder fra møtet her.

– Et nytt liv

Bjørg Killingmo fortalte om sitt Inn på tunet-tilbud for personer med demens på Helblad i Tolga. Hun har også erfaringer med Inn på tunet som alternativ læringsarena for skoleelever, men jobber nå med det hun har aller mest lyst til, bidra til økt aktivitet og livskvalitet for personer med demens. Bjørg fikk henvendelse fra Tolga kommunen og ble spurt om hun hadde ønske om å bruke gården som aktivitetsarena, og hun har et ansettelsesforhold til kommunen. Hun har gode erfaringer med å bruke gården som en naturlig sansehage for personer med demens.

– Vi har blant annet fått tilbakemelding fra pårørende om at tilbudet har gitt en av våre brukere et helt annet liv, fortalte Killingmo.

Hun bruker facebook som en kanal for å dele litt av det som skjer av aktiviteter på gården, se her.

– Krav om orden og profesjonalitet

Anne Pauline Skjelkvåle fra Fylkesmannen i Hedmark fortalte om kvalitetssikring av Inn på tunet-gårder, og hun delte også noen tanker om hva som skal til for å drive et slikt tilbud, og hva som kreves av kjøpere av tilbud. Skjelkvåle sa at det er viktig at tilbydere har fokus på å kvalitetssikre seg gjennom Matmerk, og at det er viktig med et godt innhold i tilbudet.

– Inn på tunet er en unik arena for omsorg og læring for ung og gammel, sa Skjelkvåle.

Innovasjon Norge kan bidra

Mari Pandum, Inn på tunet ansvarlig hos Innovasjon Norge Hedmark ga en innføring i hvordan Inn på tunet-tilbydere kan gå fram for å søke midler og få hjelp til å komme igang med et tilbud. Pandum viste blant annet til at Innovasjon Norge har fokus på verdiskaping og bosetting i distriktene, og at Inn på tunet er en del av satsingsområdene. Innovasjon Norge har mye informasjon på sine hjemmesider om hvordan du kan gå fram, se her.

Nettverk for tilbydere

Anette Strand Sletmoen, prosjektleder for nettverket Inn på tunet Hedmark, fortalte om nettverket for tilbydere i Hedmark, som bidrar med markedsføring, omdømmebygging, kompetanseheving og kvalitetssikring innen Inn på tunet. Nettverket gir også nyttig erfaringsutveksling mellom tilbydere, både i Hedmark, men også i landet for øvrig.
Presentasjoner fra møtet ligger her:

Presentasjon Fylkesmannen i Hedmark
Presentasjon Innovasjon Norge
Presentasjon nettverket Inn på tunet Hedmark
Til_dere_som_tilbyr_eller_ønsker_å_tilby_Inn_på_tunet

Tekst/foto: Anette Strand Sletmoen, prosjektleder nettverket Inn på tunet Hedmark.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s