LES: Nettverkssamling med nytt og nyttig

IMG_4797 - KopiHvilke verdier står du for? Hvilke behov har markedet? Hvordan jobbe med anbud? Hvordan håndterer vi ulike etiske spørsmål? Det var noen av spørsmålene, som det ble gitt innspill og svar på under nettverkssamlingen til Inn på tunet Hedmark.

Se bilder på facebook fra samlinga her

IMG_4720 - Kopi

Her jobbes det med: Hvordan er jeg som bedriftsleder, hva er mine sterke sider?

Rundt 15 personer deltok på samlinga, som foregikk på Åsa kurs- og feriested i Åsnes 31. oktober og 1. november. Fredag kveld var det Åse Lund Støen, som ga oss inspirasjon og innspill til å takle nye utfordringer som bedriftsledere. Åse er nå varaordfører i Åsnes kommune. Hun er blant annet utdannet sosionom, har tatt videreutdanning i familie- og systemutdanning i Washington og leder- og kompetanseutvikling ved Handelshøgskolen i Bergen. I tillegg har hun arbeidet som konsulent og prosessveileder i bygde- og bedriftsutvikling-sammenheng i mer enn 20 år. Hun har også drevet kurs-gård, hvor det også var potetkafé og B&B. Åse oppfordret deltakerne til å gjøre det klart hvilke verdier og visjoner man har.

– Dyrk det dere er gode på, sa Åse.

IMG_4747 - Kopi

Vi må ikke glemme historien vår, sa Åse Lund Støen.

Hun oppfordret også nye tilbydere til å gå i dialog med markedet, før man gjør for mye arbeid med forretningsplanen. Dette er naturligvis like viktig i forhold til videreutvikling av tilbudet, for gamle travere i Inn på tunet-systemet.

Anbudsrunder

Hvordan skrive et tilbud til det offentlige? Det ga Tore Edvardsen oss mange svar på.Tore er nå stabssjef i Løten kommune, og han har erfaring fra innkjøp i både Stange og Løten kommune, og ikke minst lang erfaring fra det private næringsliv. Vi kom blant annet innom det offentliges innkjøps regelverk, fallgruver, taktikk, kvalifikasjonskrav, Doffin.

– Det er viktig at en innkjøpsavtale blir god for begge parter, understreket Tore.

IMG_4779 - Kopi

Anbudsrunder og hvordan skrive et tilbud til det offentlige? Tore Edvardsen ga oss tips.

Bakgrunnen for det strenge regelverket, er naturligvis likebehandlingsprinsippet. Noen tips Tore ga oss var:

* Inviter innkjøpsansvarlig i kommunen eller i andre instanser, sammen med fagansvarlige, slik at de har sett og fått et inntrykk av tilbudet ditt på gården.
* Be om anbudskonferanse i forkant, slik at man kan komme i dialog med kommunen før anbudsrunden er i gang.
* Svar på det konkret anbudet spør etter, sørg evt. for å formidle det man er god på, ved å legge til et vedlegg.
* Du kan be om å få innsyn i anbudspapirer, uten at du er part i saken.

Når anbudsrunden er i gang, er kommunen eller annen innkjøper forsiktige med å snakke med parter i saken. Har du spørsmål, vil svarene på disse gå ut til alle parter i saken, likebehandling.

Erfaringer og etikk

IMG_4787 - Kopi

Erfaringer fra Nederland og etikk inne på tunet ved Marjolein Verplak.

Marjolein Verplak fortalte om sine erfaringer og forskning fra Inn på tunet fra Nederland. I dag er hun virksomhetsleder for tilpassede tjenester, med ansvar for Inn på tunet i Åsnes kommune. Det er liten tvil om at Marjolein har stort engasjement og god tro på Inn på tunet-konseptet. Hun fortalte om at forskning fra Nederland viser at matlysta øker med Inn på tunet-tilbud, medisinbruken ble lavere, noe som både er gunstig for mennesket og for kommuneøkonomien, mindre adferdsproblemer, og effekten av IPT var synlig også lenge etter at tiltaket er avsluttet, mindre utagerende atferd, sammenlignet med skole/institusjon, kontinuitet i ansatte på gården var positivt for tryggheten og tilliten.

– Vi har også erfart at brukere trenger færre ansatte rundt seg inne på en gård, sammenlignet med skole eller i institusjon, noe som også er kostnadseffektivt, sa Marjolein.

Marjolein ga oss også innspill i forhold til etikk inne på tunet. Hvordan håndtere vi etiske dilemma på gården. Hva er situasjonen, hvem er de berørte parter, hva gjør vi med det, og hvilke konsekvenser får det vi gjør?

IPT-godkjenning og mål

Anne Pauline Skjelkvåle, fra Fylkesmannen i Hedmark, deltok også på hele samlinga. Hun henstiller tilbydere så raskt som mulig å sørge for Inn på tunet-godkjenning gjennom Matmerk.

IMG_4773 - Kopi

Tapasbord fredag kveld.

– Dette er en viktig del av kvalitetssikringen for Inn på tunet, det er viktig for deg som tilbyder og ikke minst viktig for kjøpergruppene, sa Anne Pauline.

Prosjektleder for nettverket Inn på tunet Hedmark, Anette Strand Sletmoen, fortalte om Grønt arbeid-studieturen til Østfold og mål om å arbeide for langt flere tiltaksplasser i Hedmark, i likhet med Østfold. Nettverket i Hedmark har også mål om 700 liker på nettverkets facebookside før nytt år, og oppfordrer medlemmer og andre til å invitere og dele hverandres sider. Hensikten er naturligvis å vise fram Inn på tunet Hedmark til flest mulig. Av føde for kroppen under samlinga, ble det servet deilig tapas og stekt solide fleskepannekaker på bål i det fri.

Tekst og foto: Anette Strand Sletmoen, prosjektleder nettverket Inn på tunet Hedmark

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s