Les: – Inn på tunet gir noe unikt

IMG_2809 - Kopi

Rektor Målfrid Hagen ved Østvang skole i Løten fortalte om sine erfaringer med bruk av Inn på tunet som alternativ læringsarena. Foto: Anette Strand Sletmoen

– Erfaringene vi har med Inn på tunet er at elevene får noe helt unikt, og det skjer noe med elevene som rører oss, sa Målfrid Hagen, rektor ved Østvang skole under det åpne møte om Inn på tunet som alternativ læringsarena på Blæstad. Ved Østvang skole i Løten er det i dag 10 elever som får tilpasset opplæring gjennom Inn på tunet ved Rustadstuen, men alle 5. trinnselevene får også en smakebit av Inn på tunet med skolehage.

– For vår skole er det viktig med levende læring. Vi ser spesielt at Inn på tunet som klasserom for våre flykningelever gir en læringsarena som er trygg, språkproblemene viskes ut med praktiske gjøremål, og elevene vi har i Inn på tunet-systemet når målene i sine individuelle opplæringsplaner, sa rektor Hagen. Rektor ved Ajer ungdomsskole, Sølvi Hallem fortalte om at Hamar har laget sin egen mal for hvordan de tenker alternativ læringsarena.

– Det er ingen tvil om at det er behov for alternative læringsarenaer, sa Hallem. Hun var klar på at det er viktig med gode og ryddige avtaler mellom skoleeier, skole og tilbydere, som sikrer langsiktighet og kvalitet for begge parter. – Det er en kjensgjerning at kvalitet koster, sa Hallem.

Tekst: Anette Strand Sletmoen, prosjektleder nettverket Inn på tunet Hedmark.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s